Η Τιφλίδα βρέθηκε στο επίκεντρο μαζικών διαδηλώσεων, καθώς χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της γεωργιανής κυβέρνησης να αναστείλει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την απόφαση ως προδοσία, κρατώντας φωτογραφίες δημοσιογράφων που, όπως υποστηρίζουν, δέχθηκαν επίθεση από την αστυνομία κατά τη διάρκεια προηγούμενων διαδηλώσεων.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, διαλύοντας τη συγκέντρωση τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές και τραυμάτισαν 32 αστυνομικούς, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμούς και διαδηλωτών.
Οι διαμαρτυρίες ήρθαν σε απάντηση στην απόφαση του πρωθυπουργού Ιρακλί Κομπαχίντζε να παγώσει τις συνομιλίες με την ΕΕ έως το 2028, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για εκβιασμό μετά από τις επικρίσεις της για σοβαρές παρατυπίες στις πρόσφατες εκλογές. Παρότι το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο δηλώνει πως συνεχίζει να επιδιώκει την ένταξη στην ΕΕ, η στάση του προκαλεί έντονες αντιδράσεις.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει καταδικάσει τις πρόσφατες εκλογές στη Γεωργία, χαρακτηρίζοντάς τες ως μέρος μιας «επιδεινούμενης δημοκρατικής κρίσης», ενώ έχει ζητήσει κυρώσεις κατά του πρωθυπουργού και κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης. Η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις συνομιλίες έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 80% των Γεωργιανών επιθυμούν την ένταξη στην ΕΕ.
Οι διαδηλωτές στην Τιφλίδα και το Κουτάισι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι απομακρύνει τη χώρα από τη Δύση και την οδηγεί πιο κοντά στη Ρωσία. Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν διπλωμάτες, φοιτητές και δημοσιογράφοι, με τους τελευταίους να καταγγέλλουν περιστατικά βίας εναντίον τους, παρά το ότι έφεραν διακριτικά τύπου.