Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak φιλοξενεί συνέντευξη του ηγέτη της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι, ο οποίος δήλωσε ότι η νίκη του λαού της Συρίας είναι και νίκη του τουρκικού λαού. Επίσης η Τουρκία θα έχει προτεραιότητα στην ανοικοδόμηση της Συρίας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Η Τουρκία έχει πολλές προτεραιότητες στην οικοδόμηση του νέου συριακού κράτους. Θα υπάρξουν επίσης αμοιβαίες εμπορικές σχέσεις. Εμπιστευόμαστε ότι η Τουρκία θα μεταφέρει την εμπειρία της για την οικονομική ανάπτυξη της Συρίας. Θα διατηρήσουμε τους κοινωνικούς δεσμούς. Θα μοιραστούμε τις κοινές μας στιγμές με αγάπη και ειλικρίνεια και αυτή η νίκη δεν είναι μόνο νίκη του συριακού λαού αλλά και του τουρκικού λαού». Ανέφερε ακόμα πως η Τουρκία είναι η χώρα που άνοιξε τις πύλες της στους Σύρους πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του 13ετούς εμφυλίου.
Επίσης στην ερώτηση αν η χώρα του θα υπόκειται στον νόμο της Σαρία και στο αν θα επεμβαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών, απάντησε πως: «Θα άφηνα αυτό το θέμα στους ειδικούς και κυρίως σε εκείνους που γνωρίζουν καλά το συριακό δίκαιο. Αυτούς που γνωρίζουν τις παραδόσεις και την ιστορία της χώρας. Δεν είναι σωστό να κυβερνάς μια χώρα με προσωπικές απόψεις. Δεν είναι στο χέρι μου να πω “θέλω να επιβάλω αυτό”, εγώ εφαρμόζω απλώς τον νόμο».
Πρόσθεσε ακόμα πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για την Συρία είναι η ανασυγκρότησή της και συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Εργαζόμαστε στην περιοχή, σε επίπεδο υποδομών, σε επίπεδο οικονομίας, σε επίπεδο κοινωνικής κατάστασης, σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, σε επίπεδο κρατικής βούλησης, καθώς και σε θέματα όπως η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, η μεταρρύθμιση της αστυνομίας και των υποθέσεων ασφαλείας, καθώς και η μεταρρύθμιση του στρατού. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στη Συρία. Το σοφό εδώ είναι να χωρίσουμε αυτά τα προβλήματα και να λύσουμε κάθε πρόβλημα ξεχωριστά».
Επιπρόσθετα, απορρίπτει τους ισχυρισμούς πως η απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία ήταν αποτέλεσμα διεθνούς συνωμοσίας δηλώνοντας ότι: «Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και ΗΠΑ. Εξέφραζαν δικαίως τις επιφυλάξεις τους για να μην μπούμε στον πόλεμο. Αλλά εμείς θέλαμε να το κάνουμε για να απαλλαγούμε από αυτό το καθεστώς».