«Σήμερα μπορώ να πω μια πολύ σημαντική λέξη για την άμυνά μας, για το κράτος μας, για τον στρατό μας, για την κοινή άμυνα της Ουκρανίας και ολόκληρης της Ευρώπης – τη λέξη «τανκ»», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Όπως δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Λβιβ “Η Πολωνία θα στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία”

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα επιβεβαιώσε την αποστολή των Leopard στην Ουκρανία μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο Ζελένσκι στο Λβιβ. Τόνισε πως πρόκειται για αποστολή που είναι μέρος διεθνούς συνεργασίας. Η Γερμανία παίζει σημαντικό ρόλο στο ζήτημα των Leopard καθώς πρόκειται για άρματα μάχης δικής της παραγωγής. Αυτό σημαίνει πως η οποιαδήποτε μεταφορά εξοπλισμού γερμανικής παραγωγής πρέπει να εγκρίνεται από το Βερολίνο.

Η Ουκρανία ζητά επίμονα τον συγκεκριμένο τύπο αρμάτων μάχης από την έναρξη του πολέμου. Όπως δήλωσε ο Αντρέι Ντούντα: 

«Αποφασίσαμε ότι ήρθε η στιγμή για την Πολωνία να βοηθήσει αποφασιστικά την Ουκρανία. Mια συστοιχία δεκατεσσάρων βαρέων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard θα παραδοθούν στην Ουκρανία». 

«Μια συστοιχία τανκς Leopard για την Ουκρανία θα παραδοθεί ως μέρος της οικοδόμησης ενός διεθνούς συνασπισμού», ανέφερε ο Ντούντα σε δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. «Αυτή η απόφαση έχει ήδη ληφθεί στην Πολωνία». 

Την ίδια ώρα εντείνεται η πίεση πρός την Γερμανία καθώς πρέπει να εγκρίνει τις πολωνικές παραδόσεις δεδομένου ότι τα Leopard είναι γερμανικής κατασκευής. Επίσης η Γερμανία θα αποστείλει περαιτέρω υπερσύγχρονα τεθωρακισμένα στην Ουκρανία τύπου Μάρντερ.Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας επιθεώρησε τα άρματα μάχης Μάρντερ, τα οποία θα σταλούν στην Ουκρανία. Πρόκειται για μεγάλο βήμα από πλευράς Γερμανίας, σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση της Ουκρανίας.

«Προσαρμοζόμαστε σε αυτή τη δυναμική κατάσταση στέλνοντας τα Μάρντερ. Και πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Να μην αποκλείουμε τίποτα αλλά πάντα να ζυγίσουμε τι θέλουμε να πετύχουμε και ποιες είναι οι προκλήσεις. Και πάντα να συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας, με τους συμμάχους μας» είπε η Κριστίν Λάμπρεχτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ