Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεντευξη τόυ στον τηλεοπτικό σταθμό star εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του από τη διεκδίκηση της ηγεσίας, τονίζοντας ότι η τελική απόφαση για τις υποψηφιότητες ανήκει στο Συνέδριο. Κατήγγειλε πως 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πληρώνονται από το κόμμα και υποστήριξε ότι η διαδικασία δεν ήταν δημοκρατική. Παράλληλα, μέσω της πλατφόρμας «odikosmassyriza.gr», κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα.

Αναφερόμενος στη ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής, ο Κασσελάκης σημείωσε ότι δεν υπήρχε κάλπη και οι ψήφοι δεν καταμετρήθηκαν σωστά. Επανέλαβε ότι η Κεντρική Επιτροπή δεν έχει την αρμοδιότητα να απορρίπτει υποψηφιότητες και ότι η απόφαση αυτή είναι αντίθετη στο καταστατικό του κόμματος.

Στη συνέντευξη, ο Κασσελάκης καταδίκασε επίσης επιθέσεις σε δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τα ήθη της Αριστεράς. Τέλος, επισήμανε πως η μόνη λύση για την κρίση στο κόμμα είναι η δημοκρατία, με τη βάση του κόμματος να αποφασίζει για την επόμενη ηγεσία.

Η πλατφόρμα «odikosmassyriza.gr», που εγκαινίασε, λειτουργεί ως μέσο για να καλέσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να εγγραφούν και να γίνουν εθελοντές, προκειμένου να αναλάβουν ενεργό ρόλο στις εξελίξεις του κόμματος.