Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, πραγματοποίησε ομιλία στο Άργος, κατά την οποία επέκρινε έντονα την κυβερνητική πολιτική. Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, επισημαίνοντας την αυξανόμενη ανισότητα, με τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και τους φτωχούς φτωχότερους, ενώ η μεσαία τάξη φθίνει.

Ασκώντας κριτική στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας υγείας, τις χαρακτήρισε «μπαλώματα» και τόνισε την ύπαρξη ολιγοπωλίων στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Επισήμανε ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη ως προς τις δαπάνες υγείας, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι η χώρα σύντομα θα βρεθεί στην πρώτη θέση, λόγω της υποβάθμισης του Ε.Σ.Υ. και της στήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων.

Όσον αφορά το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι παραμένει αμετανόητη και ότι ευθύνεται για την χρεοκοπία της Ελλάδας, την αποτυχία στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης και την υποβάθμιση των θεσμών και του κράτους δικαίου. Καταδίκασε την συμπεριφορά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που, παρά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις, επιλέγουν να καλύψουν το σκάνδαλο προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

Σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη ενότητας και συνέχειας, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει μνήμη και γνωρίζει τις δυσκολίες που έχει περάσει το κόμμα τα τελευταία 15 χρόνια. Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει μπροστά χωρίς να κάνει βήματα πίσω, διότι αυτό είναι αναγκαίο τόσο για την κοινωνία όσο και για την πατρίδα.

Τέλος, αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στη συνεργασία με υγιείς δυνάμεις που έχουν κοινές αγωνίες και προτεραιότητες, απορρίπτοντας οποιαδήποτε συνεργασία με τυχοδιώκτες που αλλάζουν πολιτικά στρατόπεδα για προσωπικό όφελος.