Η απόφαση διαγραφής του Παύλου Πολάκη ακολούθησε μετά από προσωπική επίθεση του βουλευτή σε συνεργάτη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις. Η Αθ. Λινού ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι η συμπεριφορά του Πολάκη ήταν αντίθετη με τις αρχές του κόμματος και την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Κυρώσεις και Επιδιώξεις
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επέβαλε μομφή στον Παύλο Πολάκη και αποφάσισε την περικοπή του μισού του μισθού του. Ο Τασούλας εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη λόγω σαφούς παραβίασης του άρθρου 77 του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο αφορά την “απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα”. Η ποινή αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά πιθανών κυρώσεων, με τον Τασούλα να προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν αυστηρότερες συνέπειες εάν η συμπεριφορά συνεχιστεί.
Δηλώσεις και Αντιδράσεις Πολιτικών
Ο Π. Μαρινάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει την “σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της ατελείωτης ανοχής” του κ. Κασσελάκη απέναντι στον Πολάκη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλύπτει την επαίσχυντη συμπεριφορά του Πολάκη στη Βουλή.
Επίθεση και Αντίδραση του Παύλου Πολάκη
Η συμπεριφορά του Πολάκη στη Βουλή περιλάμβανε υβριστικά σχόλια προς συνεργάτη του υπουργού Υγείας, τα οποία περιγράφηκαν ως “καταιγισμός ονειδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς”. Ο ίδιος ο Πολάκης απάντησε δηλώνοντας: “Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ”.
Η απόφαση διαγραφής του Παύλου Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, υποδεικνύοντας την προσπάθεια του κόμματος να διατηρήσει την πειθαρχία και τις αξίες του απέναντι σε περιπτώσεις απρεπούς συμπεριφοράς.