Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επαναφέρει τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, ο Στάρμερ τόνισε την ανάγκη για μια νέα προσέγγιση στις διμερείς σχέσεις μετά το Brexit.

«Πρόκειται για επαναφορά των σχέσεών μας. Νομίζω ότι για πολλούς ανθρώπους, μετά το Brexit, υπήρχε η αίσθηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει πολύ εσωστρεφές», δήλωσε ο Στάρμερ στη συνάντηση για την 75η επέτειο της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Στάρμερ συναντήθηκε με τον Εσθονό Πρωθυπουργό Κάγια Κάλλας, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τη θέση του νέου επικεφαλής διπλωμάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Στάρμερ εξέφρασε την επιθυμία του να επαναφέρει τη σχέση με κάθε μεμονωμένη χώρα, είτε είναι μέλος της ΕΕ είτε όχι, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας.

«Η συνεργασία με τους Ευρωπαίους συμμάχους στον τομέα της άμυνας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική από ό,τι είναι αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Στάρμερ, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ΝΑΤΟ ως ακρογωνιαίου λίθου της άμυνας στην Ευρώπη.