Στο πρώτο ταξίδι του στο Βερολίνο, ο νέος υπουργός εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Λαμί έκανε δηλώσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Γάζα και δήλωσε ότι: «Θέλω να επιστρέψουμε σε μία ισορροπημένη θέση ως προς το Ισραήλ και τη Γάζα. Ήμασταν πολύ σαφείς ότι θέλουμε μία κατάπαυση του πυρός… Θέλουμε την απελευθέρωση των ομήρων» προσθέτοντας πως: «Οι συγκρούσεις πρέπει να σταματήσουν, η βοήθεια πρέπει να φτάσει και θα χρησιμοποιήσω όλες τις διπλωματικές προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε αυτήν την κατάπαυση του πυρός».

Επίσης στις δηλώσεις του φαίνεται η νέα στροφή της χώρας και η γενικότερη εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει. Σε δηλώσεις του υπουργού σχετικά με το θέμα, τόνισε πως θα επιδιώξει η χώρα του να πρωταγωνιστήσει ξανά σε θέματα όπως κλιματική αλλαγή αλλά και στις σχέσεις με τα ευρωπαϊκά κράτη και τις αναδυόμενες δυνάμεις δηλώνοντας πως: «Ας αφήσουμε πίσω μας τα χρόνια του Brexit… υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε μαζί».

Επίσης σε συνέντευξη που δόθηκε στο Βερολίνο είπε πως: «Ηρθε η ώρα το Ηνωμένο Βασίλειο να επανασυνδεθεί με τον έξω κόσμο»

Ο Ντέιβιντ Λαμί θα επισκεφθεί την Πολωνία και την Σουηδία όπου θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου.