Η Συντακτική Επιτροπή των New York Times κάλεσε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών μετά την εμφάνισή του στο προεδρικό ντιμπέιτ του CNN. Η επιτροπή εξέφρασε ανησυχίες για την απόδοσή του, αναφέροντας ότι έδειχνε αδύναμος και ανεπαρκής για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της θέσης. Στο άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε, τονίζεται ότι ο Μπάιντεν έδειχνε ότι δυσκολεύεται να αντιπαρατεθεί με τον Τραμπ, να αντικρούσει τα ψέματά του και να εκθέσει τα προβληματικά του σχέδια.

Η επιτροπή υποστήριξε ότι η αποχώρηση του Μπάιντεν θα ήταν η καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει, καθώς υπάρχουν άλλοι Δημοκρατικοί ηγέτες που είναι σε θέση να παρουσιάσουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις σε μια δεύτερη προεδρία Τραμπ. Τόνισαν ότι η επανεκλογή του Μπάιντεν θα αποτελούσε ένα απερίσκεπτο στοίχημα που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας. Παρά την κριτική, οι Times δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν να υποστηρίζουν τον Μπάιντεν εάν η επιλογή παραμείνει μεταξύ του ίδιου και του Τραμπ.

Ιδιαίτερα σκληρό ήταν και το πρωτοσέλιδο του περιοδικού TIME που δείχνει τον Μπάιντεν να βγαίνει εκτός κάδρου και την λέξη “Panic” δηλαδή πανικός.

Από την πλευρά του, το στρατόπεδο του Μπάιντεν απάντησε ότι ο Πρόεδρος έχει πλήρη υποστήριξη της εκστρατείας του και τόνισε ότι η απόφαση για το εάν θα συνεχίσει θα είναι αποκλειστικά δική του.