Ο γραμματέας του κόμματος της Λέγκας του Βορρά και υπουργός μεταφορών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, σε συνέντευξη που έδωσε στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας δήλωσε αναφορικά με την δίκη του Ντόναλντ Τραμπ πως: «το κόμμα του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Αμερικανό μεγιστάνα και πολιτικό, με την ελπίδα να υπερισχύσει στις εκλογές του Νοεμβρίου».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι στόχος του κόμματος του για τις ευρωεκλογές είναι να ξεπεράσει το 8.9% που είχε λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2022.

Επίσης δήλωσε ότι: «Σε διεθνές επίπεδο, θέλουμε να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Μόσχας με το Κίεβο μέσα στη φετινή χρονιά και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε χρήση ευρωπαϊκών όπλων για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. Φυσικά θέλουμε να επιτευχθεί ειρήνη και στη Μέση Ανατολή, με τελικό στόχο δύο κράτη για δύο λαούς». Και πρόσθεσε πως: «Τασσόμαστε υπέρ της προστασίας των συνόρων της Ευρώπης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, αλλά δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή πολιτική της Γαλλίας και της Γερμανίας, θα έπρεπε να μας φυλάξει ο Θεός από τις συνέπειες».